Welkom op mijn scrapblog

Dit blog is voor mij de plek om mijn kaartjes, layout en andere knutsels te laten zien. Vaak verdwijnt het in een album of in een doos. Een kaartje stuur je zelfs op en is dan helemaal weg.

Op deze manier kan ik het aan iedereen laten zien, die het wil zien. Ook kan ik het nu zelf nog eens terug zien (is ook wel eens leuk).


Volgers

maandag 15 augustus 2011

kaartje met appeltaart

Zelf ben ik een ontzettende bak-fan (ook het opeten is niet erg, LOL). In deze kaart heb ik een recept verwerkt voor een appel-amandeltaart, met speculaaskruimels, mmmmmmm. Mocht je het zelf willen maken en toevallig dit kaartje niet van mij krijgen......

Recept:

300 g bloem
150 g witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
200 g koude boter, in kleine blokjes
1 ei, losgeklopt
1 kg zoetzure appels (elstar), in stukjes
1/2 eetlepel kaneelpoeder
50 g kristalsuiker
50 g amandelschaafsel
100 g speculaasjes
150 gram amandelspijs
springvorm (doorsnede 24 cm)

In keukenmachine of met koele hand bloem, basterdsuiker, vanillesuiker, boter, helft van ei en mespunt zout mengen tot soepel deeg. Het deeg in plasticfolie verpakken en in koelkast 30 min. laten opstijven. Eenderde deel apart houden in de koeling. De rest uitrollen en in ingevette springvorm uitdrukken. Oven voorverwarmen op 180 °C.

Appelstukjes met kaneelpoeder, kristalsuiker en amandelschaafsel mengen. Speculaasjes in boterhamzakje doen en met deegroller tot kruim slaan of rollen. Kruim over deegbodem verdelen. Amandelspijs erboven verkruimelen. Appelmengsel erover verdelen. Rest van deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen en in repen snijden. Repen in ruitvorm op appelvulling leggen en randen aandrukken. Deegrepen en randen bestrijken met rest van losgeklopt ei. Taart in midden van oven in 60-70 min. goudbruin bakken.

I'am a huge baking-fan (even the eating is nice, LOL). In this card I have put a recipe for apple-almondpie with dutch-spiced-cookie-crumbles, mmmmmmmm.
If you want to bake the pie, you could translate the recipe from Dutch to English.

Photobucket

Gebruikte copics: E000,E00,E11,E44,E47,E49,E50,E53,E55,R81,R83,R85,R02,R05,R08,
W0,W1 & W3.

Hier nog een detailfoto:
Photobucket

Met deze kaart doe ik mee met de challenges van:

With this card I join the challenges:
CPS- sketch
ATS- paper buttons
TPC- food and drink

Groetjes (en eet smakelijk?), Linda

9 opmerkingen:

Stressed Stamper zei

Beautiful card - love the backing papers and those buttons
Thanks for joining us at Totally Papercrafts this week - Good Luck
Sarah (Stressedstamper) x

Unknown zei

hallo linda
leuke kaart en bedankt voor de recept
we zullen eens proberen
veel liefs van marcelline

Amy zei

This is so cute, love how you've colored her! Great paper mix and your paper buttons look fantastic! Thanks for joining us at the ATS challenge this week!

Mad for Paper zei

So cute. Love your coloring job.
TFS
Ang

Annemarie en Merit zei

hoi Linda,

Wat een schat van een kaartje heel lief afdrukje, ene...ik ruik het bijna als ik het al lees.
Voor mij is het gewoon bijna een straf om iets te bakken, maar opeten daar draai ik mijn hand niet voor om.

groetjes Annemarie en merit

Christel zei

Wat een ontzettend origineel kaartje! En super gekleurd en uitgeknipt... Ik laat meestal nog een randje zitten maar zo is ook heel mooi!

Groetjes Christel

Unknown zei

what a DARLING card!! perfect coloring with those background papers!! Fantastic take on this week's CPS sketch, thanks for playing along!!

Unknown zei

Love the card, and the recipe as well.
I'm a little crazy for sweets as well :)

Lea L. zei

Very cute!! Thanks for joining in at CPS this week!